maanantai 14. joulukuuta 2015

Laura Paloheimo: OMGOlen suunnitellut tämän kirjan lukemista jo kauan ja nyt se sattui tulemaan kirjastossa vastaan. Olihan se pakko lainata ja lukea. Kirjan takateksti antoi odottaa paljon, joten aakkoskarkkipussi valmiiksi ja viikonlopun hömppä-annoksen kimppuun.

Anna pyörittää yhdessä ystävänsä Karlan kanssa hääpalvelu OMG:tä. He toteuttavat hääparien oudoimpiakin toiveita ja pyrkivät pitämään päivän aikana langat käsissään, jotta ongelmilta vältyttäisiin. Eihän niiltä tietenkään voida välttyä…

Muiden häähumun keskellä juuri jätetty Anna pyrkii saamaan oman sinkkuelämänsä järjestykseen. Jokaisen aakkospussin avatessaan hän toivoo löytävän sen täydellisen pussin, joka ennustaisi parempaa onnea. Hän ryhtyy metsästämään sitä oikeaa nettideittailun parista, mutta se oikea antaa odottaa itseään. Sen sijaan hän tutustuu jos jonkinlaisiin miehiin deittisivustolla. 

Samaan aikaan Annalla tuntuu olevan sukset täysin ristissä Karlan kanssa. Eikä hääjärjestelyitä helpota yhtään heidän yhteistyökumppaninsa. Soppaa sekoittaa vielä lisää Annan perhe sekä rokkari Sam, joka nauttii menestyksestä Annan veljen kappaleilla. Täydelliset asetelmat siis hyvälle kirjalle. 

Kirja antoi odottaa todella paljon. Alku imaisi täysillä mukaan ja odotettavissa oli hulvaton lukukokemus, mutta sitten tuli seinä vastaan. Tapahtumat etenivät sekavasti ja oli vaikea saada mistään kiinni. Anna henkilönä ei ollut kovin miellyttävä, eikä muihinkaan kirjan hahmoihin ollut sen helpompi samaistua. Odotukset romuttuivat melko nopeasti ja kirja ei parantanut edes loppua kohden. Harmi sinänsä, sillä kaikki ainekset loistavaan kirjaan oli kasassa.

Laura Paloheimo: OMG
Otava 2013, s.318

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti