lauantai 23. marraskuuta 2013

Kåre Hallden: Samppanjaruhtinas

Kävin tyhjentämässä lähikirjaston uutuuksien hyllyn. Tämän kirjan valitsin täysin nimen perusteella. Eikä ollut lainkaan huonompi valinta. Wine crime -sarjan ensimmäisessä osassa tapahtumat sijoittuvat Ranskan Champagneen. Kirjassa nykyisyys nivotaan hienolla tavalla menneeseen. Sattumalta tämänkin kirjan tapahtumat saavat alkunsa toisen maailmansodan aikana. Huvittava sattuma, että toisen peräkkäisen kirjan tapahtumat sijoittuvat toiseen maailmansotaan. Jätin takakannenkin lukematta kirjan valitessani.

Mielestäni hieno sekoitus tietoa samppanja, sen historiaa sekä murhia.  Kappaleet olivat lyhyitä ja kirja eteni hyvää vauhtia. Tapahtumat alkavat heti alusta alkaen vyöryä eteenpäin, mikä on omaan mieleeni. Toisinaan kirjoissa alkuselostuksiin ja tapahtumien pohjustukseen on käytetty monen pitkän kappaleen verran aikaa, mutta tässä kirjassa tapahtumat imaisivat heti mukaansa.

Ruotsalainen leskeksi jäänyt Harald Poppe lähtee viinimatkalle Ranskaan. Hän ei tiedä samppanjasta juuri mitään, mutta on lähtenyt tutustumaan alueen samppanjataloihin. Ensimmäisen vierailun aikana Clöet-Décleauxin viinikellarissa hän todistaa maailmankuulun kellarimestari Anselme Guidotin kuolemaa. Viinimatka saa uuden käänteen Haraldin alkaessa tutkimaan tapausta Guidotin punapäisen lapsenlapsen kanssa, millä on myös kauaskantoisia seurauksia...

Ei ehkä parhaimpia lukemiani dekkareita, mutta viihdyttävä lukukokemus joka tapauksessa. Kirja piti otteessaan loppun asti ja murhaaja ei ainakaan itselleni ollut itsestäänselvä. Sarjan ensimmäisen osan perusteella jään mielenkiinnolla odottamaan muita osia.

Kåre Hallden: Samppanjaruhtinas
Champagneführern
Tammi 2013, s.397


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti