sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sari Luhtanen: Murusia


Nappasin kirjan mukaani kannen perusteella. Värikkäimpiä kirjoja kirjaston uutuuksien hyllyssä. Takakannen luettuani vain vahvistui kirjan päätyminen matkaani.

Kirja kertoo kotitalousopettaja Emmistä, joka on aina tottunut tyytymään muilta jääneisiin rippeisiin. Hän on aina jäänyt parhaan ystävänsä Lilin varjoon. Lili suunnittelee kirjan kirjoittamista ja uutta uraa suomen Martha Stewartina. Ystävykset järjestävät yhdessä illalliset hieman ennen Emmin kesäloman alkua. Illallisen on tarkoitus olla Lilin uuden uran ponnahduslauta. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin oli suunniteltu.

Ilta on Emmin elämän käännekohta. Hän alkaa pitää ruokablogia, tutustuu uusiin ihmisiin ja saa hämmentävän työtarjouksen. Kesän edetessä Emmistä kuoriutuu uusi ihminen, jota edes hänen yhtävänsä eivät tahdo tunnistaa. Enää hän ei tahdo tyytyä muiden rippeisiin.

" Ei ajatuksissa pettäminen ole pettämistä. Eihän vain omassa mielessä syöty leivoskaan lihota!"

Kirjaa lukiessa tulee lähes nälkä, sillä Luhtanen on kuvaillut ruokia houkuttelevalla tavalla. Tapahtumat pyörivät vahvasti ruoan ympärillä ja jokainen luku onkin nimetty hauskasti kappaleessa mainitun ruoan mukaan.

Kevyttä luettavaa näin sunnuntaipäiväksi. Tapahtumat soljuivat mukavasti eteenpäin. Tapahtumien kulku on melko ennalta-arvattavissa, mutta loppu pääsi yllättämään täysin. Kirjan loppu antoi kuitenkin mahdollisuuden jättää mielikuvituksen lentämään ja miettimään miten Emmin elämä tulee jatkumaan.  

Sari Luhtanen: Murusia
Tammi 2013, s. 224

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti